Klímaválasztó

 • Párásítók, légtisztítók

  A helyiség levegõjében található részecskéket szûri ki a levegõbõl, eltávolítja a port, semlegesíti a szagokat, ártalmatlanítja a vírusokat és megöli a baktériumok jelentõs részét. Ezeknek a készülékeknek a használata javasolt az allergiásoknak, asztmásoknak és más felsõ légúti betegségben szenvedõknek.

 • Precíziós klímaszekrény

  A precíziós klímakészülékek a hõmérsékletet és relatív páratartalmat nagyon szûk határon belül tartják, ezzel segítik különösen nagy értékû gépek optimális mûködését. A precíziós klímaberendezést úgy konstruálnak hogy mindig mûködjön, amikor a berendezés(szerver, labor, mérõszoba) is mûködik.

 • Folyadékhűtő

  A fan coilos rendszerekhez a nyári üzemmódban használatos hidegvizet állítja elõ. Tulajdonképpen egy nagy “hûtõszekrény” amely lehûti az átfolyó vizet. Több féle kivitelben készül, a helyi adottságoknak megfelelõt lehet választani.

 • Fan coil

  Ez a készülék egyaránt alkalmas hûtésre és fûtésre. Lamellás hõcserélõ felülettel rendelkezik, amelyen egy ventilátor segítségével a helyiség levegõjét átáramoltatjuk. A hõcserélõ csövekre erõsített apró bordák többszörösére növelik a hõleadó felületet egy hagyományos radiátorhoz képest. A nagy hõcserélõ felület és a ventilátoros levegõkeringtetésnek köszönhetõen a berendezés, hûtésre is alkalmas, amennyiben hideg vizet keringtetünk rajta keresztül. Hûtés esetében a hidegvizet egy folyadékhûtõ szolgáltatja.

 • Inverteres technológia

  Ezek a legmodernebb, legkorszerûbb split készülékek. A hûtési igénynek megfelelõen változtatják a kompresszor fordulatszámát, ezáltal hagyományos készülékekhez képest, ahol a kompresszor mindig maximális teljesítményen üzemel, akár 30% elektromos energia is megtakarítható. A belsõ hõmérséklet pontosabban tartható, és a zajszintek is alacsonyabbak.

 • Légcsatornás split

  Egyidejûleg különbözõ helyiségeket képes hûteni légcsatorna segítségével. A szabályozózsalu telepítése lehetõvé teszi az egyes helyiségek egyedi hõmérséklet és légáramlás szabályozását. A beépített, nagy teljesítményû, de nem hangos ventilátor, biztosítja a hosszú légcsatornákban való elvezetést.

 • Mennyezeti/álló split

  A berendezések padlóra és mennyezetre egyaránt könnyen szerelhetõek. Mikroprocesszoros vezérlés, egyszerû szerelés és karbantartás, álmennyezetbe részlegesen süllyeszthetõ, frisslevegõ-bemenet, automatikus lamella-vezérlés. Nagyteljesítményû.

 • Kazettás split

  Különleges beépítési lehetõsége miatt (álmennyezetbe szerelhetõ) rendkívül népszerû klímaberendezés. Négy légbeömlõ nyílása miatt, egyenletesen és gyorsan lehûti az adott helyiséget. Beépített kondenzvíz- szivattyúval rendelkeznek, ami a készülék feletti részben elvezethetõ. Hátránya: technikai felszereltsége miatt a felsõbb árkategóriában található meg.

 • Oldalfali split

  Oldalfalra szerelhetõek. Általában a helyiség bejárati ajtaja vagy az ülõgarnitúra felett kapnak helyet. Arra figyelni kell, hogy lehetõleg jóval a fejünk fellett legyen a befúvás.

 • Split klíma

  Egy kültéri és egy beltéri egységbõl állnak(mono-split). Egy kültéri és több beltéri egységbõl állnak(multi-split). 4 útú szeleppell rendelkeznek, amely az átmeneti  idõszakban költségtakarékos hőszivattyús fûtést tesz lehetõvé.